Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid

Wij strijden voor het genezen van doofblindheid. Strijd jij mee?

Steun ons

Japie van Hoof

Ambassadeur SWODB

Japie (Jaap) van Hoof is een actieve ambassadeur van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid. Hij is op zijn 3e jaar
(in 1984-1985) gediagnosticeerd met het Syndroom van Usher type 1. Op dove school heeft hij zijn MAVO diploma behaald. In 2003 heeft hij zijn MBO-opleiding Fietstechnicus diploma behaald. Japie heeft drie jaar met plezier als fietstechnicus gewerkt, helaas noodgedwongen gestopt i.v.m. achteruitgaand zicht. Sindsdien typeert hij zichzelf als “Doof, blind en strijdbaar”.

Japie wil niets liever dan de achteruitgang van zijn zicht, veroorzaakt door Retinitis Pigmentosa (RP) stoppen. Daarom zet hij zich actief in voor SWODB. Japie heeft al veel geld opgehaald, maar is vastberaden door te gaan tot dat de progressie van zijn zicht gestopt of zelfs genezen kan worden. Hij weet dat hier nog veel geld voor nodig is en is gedreven om dit geld bij elkaar te krijgen door middel van het starten van acties. Hij is al reeds op Hart van Nederland te zien geweest. Om de uitzending met ondertiteling terug te kijken kunt u deze hieronder bekijken.

E-mail Japie
Arrow icon