Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid

Wij strijden voor het genezen van doofblindheid. Strijd jij mee?

Steun ons

Doelstellingen

De stichting heeft als doel wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren op het gebied van diagnostiek, behandeling, verbeteren kwaliteit van leven en genezen van doofblindheid. De stichting wil dit bereiken door aan de ene kant aandacht voor doofblindheid te creëren en geld in te zamelen. Aan de andere kant wil zij wetenschappelijk onderzoek stimuleren en financieren met de verkregen fondsen.

Bestuur SWODB

Hedda Vos- de Roo, Erik van Leest en Linda Gomez vormen het dagelijkse bestuur van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid.
Het gehele bestuur is de bereiken via bestuur@swodb.nl.

Raad van advies

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid(SWODB) is volop in ontwikkeling! Wij vinden het belangrijk om nauw samen te werken met artsen, onderzoekers en patiëntenverenigingen. Met trots kunnen wij mededelen dat een specialistisch team van deskundigen zitting gaat nemen in de Raad van Advies van SWODB. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de leden van de raad van advies.

  • Voorzitter: Mevr. Angelique Koelewijn – voorzitter van het expertisecentrum doofblindheid van Bartimeùs. Lid van het projectteam DB-connect, dat het expertisecentrum doofblindheid heeft opgericht en helpt doorontwikkelen.
  • Secretaris: Mevr. Els Verra – vertegenwoordiger doofblindenteam Visio het Loo-erf;
  • Dr. Ronald Pennings – KNO-arts en otoloog UMC Radboud KNO;
  • Dr. Erwin van Wyk – Genetisch onderzoeker UMC Radboud Usher syndroom;
  • Dr. Ingeborgh van den Born- oogarts Oogziekenhuis Rotterdam;
  • Prof. Marleen Janssen – Eerste professor aangeboren doofblinden in Nl, verbonden aan RUG en Kentalis;
  • Mevr. Charlotte van de Molengraft- Voorzitter Oogvereniging Patiëntengroep Doofblinden.
Arrow icon