Op 28 september 2017 organiseert Hearing & Genes (KNO Radboudumc) een symposium over Usher syndroom voor mensen met Usher syndroom.
Tijdens dit symposium zullen de nieuwste resultaten worden gepresenteerd van het onderzoek naar Usher syndroom. Hierbij is specifiek aandacht voor gehoorrevalidatie en ontwikkeling van een genetische therapie. We zullen u tijdens dit symposium op interactieve wijze informeren over ons onderzoek naar Usher syndroom.
We hopen u op 28 september te mogen verwelkomen! Uiteraard zijn familie, vrienden of begeleiders ook welkom. Er is een maximum aantal deelnemers en deelname is op van basis van volgorde van inschrijving.
Wat Usher symposium voor patienten en hun familie/ vrienden Wanneer Donderdagmiddag 28 september 2017
Waar van der Valk hotel Lent
Hertog Eduardplein 4, 6663 AN Nijmegen
Aanmelden Stuur uw naam, adres en het aantal personen dat u meeneemt (max. 2) naar: loes.temmink@radboudumc.nl
Programma
13.00 Ontvangst 13.20 Opening
Professor Hannie Kremer, moleculair bioloog Radboudumc Nijmegen
13.30 Usher syndrome from gene to society (Engels)
Professor Claes Möller, kno-arts/audioloog uit Örebro-Zweden
14.30 Bevindingen uit de promotiestudie over Usher type 2a van Bas Hartel
Dr. Ronald Pennings, kno-arts Radboudumc Nijmegen
15.30 Pauze
16.00 Een blik op de toekomst met gentherapie
Dr. Erwin van Wijk, moleculair bioloog Radboudumc Nijmegen
17.00 Borrel
Dagvoorzitter: Dr. Ronald Pennings
Genodigden Patienten met Usher syndroom en maximaal 2 familieleden, vrienden of begeleiders.
Inschrijven U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar loes.temmink@radboudumc.nl Vermeld in deze e-mail uw naam en adres en het aantal personen dat u meeneemt (maximaal 2 personen). Inschrijven kan tot 8 september 2017. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per e-mail. Deelname is gratis.
Locatie, parkeren en bereikbaarheid Het symposium zal plaatsvinden in het van der Valk hotel Lent – Hertog Eduardplein 4, 6663 AN Nijmegen. Vanaf station Lent bereikt u het hotel te voet in 5 minuten.
Tolk en begeleiding Tijdens het symposium zal begeleiding, ringleiding, een gebarentolk en een centrale schrijftolk aanwezig zijn, die tevens de Engelse voordracht rechtstreeks in het Nederlands zal vertolken.
Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het stafbureau KNO Radboudumc, mw. Loes Temmink. Dit symposium is georganiseerd in samenwerking met: Contactgroep Ushersyndroom| Oogvereniging, Participatiegroep DoofBlinden| Oogvereniging, SWODB, Stichting Klavertje 2, Stichting Ushersyndroom. Financiële steun voor het symposium is verkregen via: Advanced Bionics, Cochlear, Med-el, Oticon en Schoonenberg. |